NIEUWS

VOORBEREIDING KOORREIS NAAR DEN BOSCH IN VOLLE GANG!

Op 8 oktober gaan we zingen in de prachtige St. Janskathedraal in Den Bosch. Natuurlijk willen we daar goed voor de dag komen dus tijdens de repetities wordt er flink gerepeteerd. En ook omdat we op 2 oktober ook nog in de gezinsviering zingen. En met zoveel nieuwe leden valt er heel wat te oefenen! We zullen er een mooie koorreis van maken. We vertrekken met de bus om 08.15 uur waarbij we eerst een tussenstop maken met een leuke verrassende activiteit voor alle kinderen waarna we doorreizen naar de kathedraal in Den Bosch. En daar worden we opgewacht door veel fans van ons want zij reizen ook met een bus naar Den Bosch.  Het wordt een leuk programma en hebben er heel veel zin in!🙂

Welkom aan 18 nieuwe leden!

Na de Open Repetitie kunnen wij dit jaar 18 nieuwe leden verwelkomen! En zo komen we op het prachtige aantal van 42 koorleden. We gaan er weer een mooi jaar van maken!!!

GEWAARDEERDE MEDEWERKING STICHTING SIEN

Op 15 mei 2022 verleenden we onze medewerking aan een dienst voor de Stichting Sien (voor mensen met een beperking) in de Immanuëlkerk in Rijnsburg. Het werd een prachtige dienst! Wat deed de dominee het leuk en aansprekend! En wat kregen we veel waardering na afloop! Fijn om op deze manier iets voor een ander te kunnen betekenen op deze stralende zondagmiddag!

KINDERPASSIE 8 APRIL 2022

Op 8 april 2022 van 19.30-20.15 uur zullen wij een Kinderpassie ten gehore brengen! Vorig jaar in de coronatijd is deze Kinderpassie online uitgevoerd maar nu kunt u deze prachtige uitvoeringlive meebeleven. Het Passieverhaal wordt verteld door onze voorleeskampioen van Katwijk Martijn Hoevens. Het verhaal is naadloos verweven met alle liederen 'Jubelende mensen', 'Laatste avondmaal', Ángst en verraad', 'Kruisiging en verdriet', krijgen een schitterende muzikale vertaling uitmondend in 'Hoop en nieuw leven'. Een mooi begin van de Goede Week! iedereen is welkom!

Kloppend hart voor Oekraïne

Deze week met het koor een actielied voor Oekraïne ogenomen. De kinderen hebben bijzonder hun best gedaan. Iedereen kan zijn waardering voor het lied geven voor het lied als er een kind bij u langs komt. Al het opgehaalde geld wordt gestort op giro 555.

https://youtu.be/cl4LOQ_1uck

Kerstviering 2021

De kerstgezinsviering werd helaas niet wat we er zo vurig van verwacht hadden. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen mochten er uiteindelijk maar vier kinderen zingen ipv alle 38 kinderen. Dat was even slikken want er was zó hard gerepeteerd op alle kerstliederen. Maar ........... met de vier uitgekozen kinderen van de tweedestemgroep werd er meer dan mooi gezongen. Zelfs verschillende liederen 2stemmig met z'n vieren. Er was dan ook veel lof alom over de zang in deze wat sobere kerstviering!

15-jarig Jubileumconcert!

Tot enkele dagen vóór het Jubileumconcert zou Paul de Leeuw met zijn programma 'Busje komt zo' de kinderen tijdens het concert verrassen. Hij zou samen met de kinderen 'Droomland' zingen. Maar helaas werd dit afgezegd vanwege de coronamaatregelen. Heel jammer want dat had een grote verrassing geweest voor iedereen! Toen de directeur van RKBS De Horizon Herbert van Elteren dit hoorde pakte hij de muzikale handschoen op. De kinderen vonden het prachtig en zongen vol vuur mee. Dit werkte aanstekelijk op de bezoekers en zo werd het feest nóg groter!
Verder was er heel veel lof over het repertoire dat door de kinderen gezongen werd. Er werden ook felicitatiefilmpjes vertoond. Een grote verrassing daarbij was dat het koor werd uitgenodigd te zingen in de St Jan in Den Bosch! Dat gaat ook weer een feestje worden!

19 november Jubileumconcert!

We zijn druk in de voorbereidingen voor ons 15-jarig Jubileumconcert! En we hebben er natuurlijk heel veel zin in! Noteer deze datum alvast in uw agenda en...... vergeet niet uw mobiel mee te nemen want die heeft u nodig tijdens het concert!!!

Welkom aan 22 nieuwe leden!!!

Na een geslaagde Open Repetitie hebben we vorige week maar liefst 22 nieuwe leden kunnen verwelkomen! Daar zijn we heel blij mee. En natuurlijk gaan we er weer een mooi jaar van maken zeker met het vooruitzicht van ons 15-jarig jubileum! De maatregelen zijn versoepeld dus we gaan proberen een mooi Jubileumconcert te geven op vrijdag 19 november. Een datum om alvast te reserveren in de agenda!

Laatste repetitie: beklimmen van de kerktoren!


Als verrassing bij de laatste repetitie zijn we in de kerktoren geklommen. Dat was heel spannend! De kinderen mochten zelf kiezen hoe hoog ze gingen. Op de eerste verdieping kwamen we op het balkon vanwaar vroeger het koor altijd zong en waar ook nog een prachtig orgel staat. Niek speelde er lustig op los. En natuurlijk werd er even spontaan meegezongen! En wat een bijzonder uitzicht op de binnenkant van de kerk.  Een leuke ervaring én afsluiting met een lichtgevende dobbelsteen als verrassing!

37e Gouden Duim uitgereikt!

Zondag 11 juli 2021 was het een waar feest voor ons koor! Tijdens de officiële Jubileumviering van het 175-jarig bestaan van de H.Joannes Parochie Katwijk mocht ons koor zingen in het bijzijn van vele genodigden waaronder de burgemeester en de wethouder en bisschop v.d. Hende die voorging in de viering. Aan het einde van de viering kreeg Mascha de Gouden Duim uitgereikt na meer dan 5 jaar lid te zijn geweest én t/m groep 8 op het koor zit. Tevens kreeg zij uit handen van Mgr v.d. Hende de Gouden Speld uitgereikt namens het bisdom. De kinderen zongen geweldig en na afloop werden er zéér veel complimenten gegeven voor de verfrissende zang tijdens de viering!

KINDERPASSIE 2021

In deze Coronatijd is het voor alle koren moeilijk om iets uit te voeren. Maar...... wij hebben al die tijd gelukkig toch kunnen repeteren. En zo kwamen we op het idee om een Kinderpassie te gaan uitvoeren. Er is druk gerepeteerd. Het hele passieverhaal wordt prachtig verteld en is naadloos verweven met alle liederen. "Jubelende mensen", "Laatste Avondmaal", "Angst en verraad", "Kruisiging en verdriet" krijgen een schitterende muzikale vertaling uitmondend in "Hoop en nieuw leven". Een mooi begin van de Goede Week door deze Kinderpassie te bekijken, te beluisteren en te beleven met alle zintuigen!   https://www.youtube.com/watch?v=LGaeay7PHTU

Het laatste nieuws

Het was een bijzondere ervaring: een online kerstconcert! De ouders brachten onze zangers weg, gingen thuis kijken en kwamen daarna enthousiast de kinderen weer ophalen! Het was spannend om een live streaming uit te voeren maar het verliep goed! En wat is het mooi om te horen dat deze live streaming nog heel veel in verzorgingshuizen is opgezet en veel ontroering bracht bij de kijkers! 

kERSTCONCERT 2020 ON LINE!

Vanwege de Corona is het dit jaar niet mogelijk om voor publiek een kerstoptreden te verzorgen. Maar wij zijn niet bij de muzikale pakken neer gaan zitten en geven daarom een kerstconcert online! De kinderen hebben in de afgelopen periode geweldig geoefend tijdens de repetities maar ook thuis! U kunt genieten van de welbekende kerstliederen, maar ook enkele ingetogen liederen én ook vrolijke kerstliederen. Op deze manier komt u vast al in een goede kerststemming! U kunt dit meebeleven via de link https://youtu.be/irsBwhbcpZI 
Na afloop kunt u uw waardering geven via de Givt-app of op bakrekening NL97 INGB 0678 5937 35 tnv A. Bol onder vermelding van "kerstconcert". Wij wensen u veel kijk- en luisterplezier!

OPEN REPETITIE 10 SEPTEMBER!

De Vrolijke Noot is op zoek naar nieuwe leden! Heb jij zin om met ons mee te zingen? Dan zal je daar geen spijt van krijgen! Wij zingen bij de schoolvieringen, gezinsvieringen maar treden daarnaast ook regelmatig op! Kom gezellig langs op onze open repetitie  op donderdagmiddag van 15.45 – 16.30 uur in onze kerk H.Joannes de Doper.

Afsluitingsconcert met uitreiking Gouden Duimen!

Donderdag 2 juli was de laatste repetitie vóór de zomervakantie. Vanwege de Corona zijn we na de meivakantie gaan repeteren in basisschool De Horizon. En omdat er natuurlijk geen vieringen of optredens op het programma stonden werd dit seizoen afgesloten met een afsluitingsconcert voor alle ouders. Eindelijk weer even helemaal in de welbekende groene shirtjes een leuk optreden verzorgen. En dat was natuurlijk toch ook wel weer spannend na zo'n lange tijd. Er werden heel veel verschillende liederen gezongen én natuurlijk ook het Coronalied. Willemijn en Ariëtte zongen solo in het lied: Mag ik dan bij jou. En daarna was het grote moment daar: de uitreiking van De Gouden Duim én voor Willemijn ook nog de gouden speld omdat zij meer dan 5 jaar lid is van ons koor. Natuurlijk werd dit door alle andere kinderen met ontzag bekeken. Dat willen ze allemaal wel dus...….. een stimulans om lid te blijven van ons koor! Het was een gezellig samenzijn en nu voor iedereen van het koor breekt de vakantietijd al aan. Wij hopen na de vakantie weer helemaal normaal te kunnen gaan zingen!

Voor iedereen een hoopvol Coronalied!

Sinds de basisschoolkinderen op maandag 11 mei weer naar school mochten, was er voor ons koor ook weer de mogelijkheid om te gaan zingen. O, wat hadden de kinderen het zingen gemist! En o wat boffen zij, dat zij wél mogen zingen met elkaar op anderhalve meter afstand van de volwassenen. Dus in deze moeilijke tijden werd er gelijk een speciaal geschreven Coronalied ingestudeerd! Zingen in het grote trappenhuis van de school De Horizon als één grote familie Von Trapp uit die zeer bekende musical.

 

Coronalied voor wie het wil horen

Kijk, luister, geniet en lees mee en laat maar weten wat je ervan vindt. Via deze link is het te beluisteren: https://youtu.be/qGoLF65ORj8

 

Door Corona in ons leven

staat de wereld op zijn kop.

Maar we willen niet opgeven

ook al ben je soms doodop.

Alles is ineens heel anders,

niemand geef je meer een hand

en houd daarom dus afstand

 

Refrein:

Morgen zal het beter zijn.

Zal de zon je strelen.

Zal de wereld weer een speeltuin zijn

en kun je rustig spelen.

 

Mensen in de zorg tezamen

werken keihard dag en nacht.

’t Is een strijd tegen het virus,

wie had dat ooit verwacht.

Vele mensen zijn getroffen,

zijn verdrietig dit moment

door ziekte of faillissement

 

Maar wij kunnen allen helpen

door te kijken om ons heen.

Zie je mensen heel verdrietig

kom in actie dan meteen.

Zet je open voor diegenen

strooi wat liefde om je heen.

Een mooi gebaar voor iedereen!                        

 

Veel reacties na tv optreden!

 Het was een feestje!  In alle vroegte vertrokken de kinderen en ouders naar Roelofarendsveen. Daar bij de Petruskerk aangekomen was het direct duidelijk dat het om een echte tv uitzending ging! De grote felle lichten verlichtten de ruimte. Camera's, geluidsmensen, aftellen, starten etc het was allemaal bijzonder om mee te maken. Vanaf 08.10 uur werd de hele viering doorgenomen waarna er even pauze was. En toen begon het echte werk. De live uitzending. In opperste geconcentreerdheid zongen de kinderen vol passie de liederen. Wat kunnen we trots zijn op deze kinderen! En.... wat een complimenten na afloop! In een echte touringcar van De Soldaat van Oranje startten we de terugreis. Een stormachtige rit, maar gelukkig nog vóór de echte storm losbarstte!.Dit was dus een dag met een sterretje! 

 

Wat hebben we ontzettend veel lovende reacties gehad na afloop. Echt geweldig! Maar één stak er boven uit en die willen we graag delen:
"Hartelijk dank voor de prachtige zang vanuit de kerk in Roelofarendsveen. Wat hebben we genoten van jullie met zelfs af en toe 'n traantje van ontroering.

Ook heel mooie én toepasselijke teksten. Een geweldige ochtend.
Onze zondag had zeker niet code oranje vw de storm, maar de code warmte en enthousiasme.
Dank dank dank 🕯 🎶 🎵 🎼 👍🏻 ."


Het laatste nieuws

Live uitzending op TV!

Op 9 februari 2020 zijn we uitgenodigd om in de live uitzending te zingen in de Petruskerk in Roelofarendsveen! De voorbereidingen zijn in volle gang: de bus is gehuurd en er wordt natuurlijk flink gerepeteerd! De kinderen hebben er zin in! Dus op zondag 9 februari om 10.00 uur allemaal voor de buis!!!

Succesvol kerstconcert 13 december 2019!

Negentig minuten lang konden bijna 300 bezoekers genieten van een prachtig kerstconcert met projectkoor Vocalis en een zeer gwaardeerd gastoptreden van De Vrolijke Noot in de H.Joannes de Doperkerk in Katwijk. De kerk was sfeervol aangekleed en natuurlijk de kerstkleding van de kinderen gaf extra sfeer aan het geheel. 4 liederen werden er alleen door De vrolijke Noot gezongen naast een aantal samenzangnummers. Het mooie Halleluja met aangepaste kersttekst werd door veel bezoekers extra gewaardeerd. En aan het eind waren met beide koren de liederen Let it snow en We wish you a merry Christmas  prachtige afsluiters. Voldaan en al met een écht kerstgevoel verlieten alle bezoekers weer de kerk. 

OPEN REPETITIE 12 SEPTEMBER 2019

Donderdag 12 september zet kinderkoor De Vrolijke Noot voor haar open repetitie van 15.45  - 16.30 uur de deur open. Heb jij plezier in het zingen van mooie en leuke liedjes? Dan ben je bij dit koor aan het goede adres. Want nu er kinderen na afgelopen schooljaar van het koor zijn gegaan, is er weer plek voor nieuwe enthousiaste kinderen die genieten van het samen zingen. Kom gewoon langs, neem gerust je ouders of grootouders mee, en zing direct lekker mee op deze o zo leuke open repetitie. Je moet zijn in de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn.

 

Agnes Bol, dirigente en oprichtster van het koor dat nu al ongeveer dertien jaar bestaat en ook diverse prijzen op korenfestivals heeft gewonnen: ,,Wij zingen bij deze open repetitie verschillende nummers met elkaar. Het zijn liedjes, die we in onze kerk zingen tijdens gezinsvieringen op de zondagochtend en bijvoorbeeld met Pasen en Kerstmis, maar het zijn ook musicalliedjes en nog veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Morgen zal het vrede zijn’ van Marco Borsato of ‘Mijn opa’ van dat prachtige televisieprogramma ‘Ja zuster, nee zuster’? Je zult merken hoe leuk het is om met elkaar te zingen en zo ook de mensen te kunnen raken en ontroeren! En hoe mooi is het om in een kerk te zingen waar het geluid op z’n allermooist klinkt!”

 

Vanaf groep 4 kan je meedoen

Natuurlijk is er nog veel meer dan het repeteren, zo werd er in juli een afsluitend familieconcertje gegeven en wordt dit koor ook geregeld gevraagd om elders te komen optreden. Bol: ,,Zo zingen we regelmatig in tehuizen in de regio en op muziekfestivals. Zit je op de basisschool dan kun je meedoen vanaf groep 4. Iedereen is welkom, en ook dát lied gaan we op de open repetitie zingen. Kom donderdagmiddag 12 september van 15.45 – 16.30 uur dus gezellig langs bij onze open repetitie in de H. Joannes de Doperkerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk. Als je iets later komt dan is dat ook geen probleem hoor! Dus kom lekker meezingen!”  

Seizoen afgesloten met FAMILIECONCERT!

Als afsluiting van het jaar sloten we af met een heus familieconcert. Als dank voor alle medewerking mochten de ouders zelf het programma bepalen door op hun favoriete liedjes te stemmen. En zo werd er een prachtig programma samengesteld De kinderen zongen met veel passie de gekozen liederen. De ouders, grootouders en broertjes en zussen genoten zichtbaar, zo ook natuurlijk De Vrolijke Noten!

4 GOUDEN DUIMEN UITGEREIKT!

Zondag 30 juni 2019 was het zover! Het St. Jansfeest met de uitreiking van De Gouden Duim én de gouden speld. Hier kijken alle leden van ons koor reikhalzend naar uit, want alle leden willen heel graag een Gouden Duim in hun bezit krijgen. Maar daar moeten ze wel wat voor doen: koorlid blijven t/m groep 8! En dat is weer gelukt bij deze vier kanjers: Lotte, Julia, Lee Belle en Sophie! Daarnaast werden Sophie en Lee Belle ook nog verrast met een gouden speld. Dit is een waardering vanuit de NSGV als iemand 5 jaar koorlid is van een kinderkoor. Vol trots werd alles natuurlijk getoond. Met een groot applaus vanuit de kerk werden deze 4 kanjers bedankt!

Korenfestival Voorhout

Op 25 mei 2019 namen we deel aan het Korenfestival Voorhout georganiseerd door popkoor Goed Gestemd. Er deden vooral Popkoren mee. Wij waren het enigste kinderkoor. Alle koren zongen een eigen uitvoering van Love of my life van Queen. Wij hadden er een eigen tekst op gemaakt. En dat werd zeer gewaardeerd. Er waren zelfs toeschouwers die hun tranen niet konden bedwingen! Het was voor de kinderen weer een mooie podiumervaring! Een prachtige middag!

GESLAAGDE KERST!

De kersttijd is voorbij en we kunnen terugkijken op heel mooie momenten! 

Eerst was daar op 12 december  het kerstoptreden in Haagwijk Leiden. Wat hebben de bewoners genoten!

Op 15 december hielden wij de Kerstsamenzang. Heerlijk om met alle aanwezigen samen in de kerstsfeer te komen door met elkaar te zingen maar ook door een aantal prachtige kerstliederen ten gehore te brengen.

Op 24 december zongen we in een goedgevulde kerk de sterren uit de hemel! Heel veel complimenten vielen ons ten deel. En deze mooie herinneringen nemen we weer mee naar het nieuwe jaar 2019!  

ACTIELIED SULAWESI GROOT SUCCES!

Wat een prachtig bedrag is er inmiddels als binnen! Sinds vorige week de opname van het actielied voor Sulawesi is opgenomen en gedeeld op Facebook komt er veel geld binnen. En deze week heeft RKBS De Horizon zich aangesloten bij deze actie. Vandaag kwam omroep MAX langs om het ook nog te filmen zodat het uitgezonden kan worden op deze Nationale Actiedag bij Hallo Max om 18.25 uur. Wij gaan natuurlijk allemaal kijken want het klonk echt als een actielied! Iedereen bedankt voor het doneren van geld voor dit goede doel. Wij helpen zo de mensen die zo hard onze hulp nodig hebben.

6 SEPTEMBER: OPEN REPETITIE!!!

Het nieuwe seizoen breekt weer aan en dan is het altijd weer fijn om nieuwe zangers/zangeressen te begroeten.  Daarom is er donderdag 6 september  een Open Repetitie. Heb jij zin om met ons mee te zingen? Dan zal je daar geen spijt van krijgen! Wij zingen bij die repetitie  verschillende nummers. Het zijn liedjes, die we in de kerk zingen tijdens gezinsvieringen, maar ook musicalliedjes en nog veel meer. Wat dacht je van “Morgen zal het vrede zijn” van Marco Borsato of “Mijn opa” van Ja zuster, nee zuster? Je zult merken hoe leuk het is om met elkaar te zingen en de mensen te ontroeren! En hoe mooi is het om in een kerk te zingen waar het geluid op z’n allermooist klinkt!  Daarnaast treden we regelmatig op in tehuizen en festivals. Zit je op de basisschool dan kun je meedoen vanaf groep 4. Iedereen is welkom (en ook dát lied gaan we zingen).  Kom gezellig langs op onze repetitie  op donderdagmiddag van 15.45 16.30 uur in  de kerk H.Joannes de Doper, Kerkstraat in Katwijk. Als je iets later komt dan is dat geen probleem hoor!  

VIER GOUDEN DUIMEN EN 3 X GOUDEN SPELD!

Klaterend applaus klonk er vanuit een goed gevulde parochiekernkerk van de H. Joannes de Doper in Katwijk op 24 juni voor de drie jubilarissen Anna, Eva en Grainne van kinderkoor De Vrolijke Noot. In deze St. Jansviering waar de 82-jarige mgr. Van Luyn voorging, werd aan het einde van de viering de gouden speld uitgereikt met een oorkonde van de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging, een nieuwe landelijk ingestelde erkenning omdat zij vijf jaar lid waren van De Vrolijke Noot. Daarnaast werden er ook vier Gouden Duimen uitgereikt. Dit is een erkenning vanuit het koor zelf als kinderen t/m groep 8 lid zijn gebleven en inmiddels traditie geworden. Anna, Eva en Grainne waren bijzonder verrast want de Gouden Duim hadden ze wel verwacht, maar van deze nieuwe onderscheiding hadden zij geen weet. Alle andere Vrolijke Noten waren onder de indruk en begonnen direct te rekenen of zij ook nog aanmerking zouden kunnen komen voor de gouden speld. Deze nieuwe onderscheiding is een mooie erkenning voor kinderen die zich jarenlang inzetten om de vieringen op te luisteren. Want ook zingende kinderen dienen serieus genomen te worden. En dat is zeker gebeurd!

EERSTE PRIJS KORENFESTIVAL KATWIJK 2018!

Op 26 mei hebben we meegedaan aan het Korenfestival Katwijk 2018. Natuurlijk altijd weer spannend om deel te nemen. Zeker met een jury op de achtergrond. We startten met een inzinglied: Morgen zal het vrede zijn. Dat ging al lekker. Alle kinderen waren goed geconcentreerd. Daarna volgde het buitenlandstalige lied: Be still for the presence of the Lord. Ging goed hoewel het tweede couplet nog wel wat oneffenheden had. Het derde couplet knalde er weer goed uit. Daarna het Nederlandstalige lied: Voor wie gelooft. De gebaren gingen keurig allemaal tegelijk en onze solozangers Lee Belle en Sophie zongen vol vuur. En als laatste het themalied: Een hemels feest. Zara startte en daarna barstte het feest los terwijl de ballonnen meedansten op de muziek. Helemaal trots! En wat is er dan mooier dan horen dat je wint met 6 hele punten voorsprong op nummer 2! Joehoe! Weer een prijs in onze prijzenkast!!!

GESLAAGDE KERSTZANG!

Het was een prachtige avond 15 december! Wat hebben de kinderen enthousiast gezongen! En wat hebben alle bezoekers ook goed meegedaan! We hebben allen zeker al de sfeer van kerst meegenomen naar huis! Een mooiere voorbereiding kan bijna niet!

15 DECEMBER KERST(SAMEN)ZANG!

ZINGEN IN KATHEDRAAL ROTTERDAM GEWAARDEERD!

Een mooie dag hebben we beleefd in de kathedraal van Rotterdam. Bijzonder om daar te mogen zingen bij de wijding van Peter Winnubst. En ... we hebben het goed gedaan. Heel veel waardering van alle aanwezigen! Er werd zelfs gezegd dat het fijn was dat er nu ook een kathedraal kinderkoor was met zo'n niveau. En toen kwam het antwoord: "Het is een koor uit Katwijk!"

UITNODIGING ROTTERDAM

Op zaterdag 18 november is het zover. Wij zijn uitgenodigd om te zingen tijdens de wijding van onze nieuwe diaken Peter Winnubst in de kathedraal van Rotterdam. Daar zullen 600 gasten en belangstellenden aanwezig zijn. Wij voelen ons vereerd en natuurlijk gaan we ons best doen. De repetities zijn al in volle gang! De bus is gereserveerd en wij hebben er zin in!  🙂

OPEN REPETITIE

De Open Repetitie heeft veel nieuwe leden opgeleverd! Dat wordt dus gelukkig weer een mooie doorstart van ons koor. Alle nieuwe leden zijn van harte welkom. En ze laten zien dat ze er zin in hebben! We gaan er weer een mooi jaar van maken. De eerste optredens staan al geboekt!

TIEN GOUDEN DUIMEN UITGEREIKT!

25 juni was het weer de St. Jansviering met uitreiking van De Gouden Duim! De Gouden Duim wordt uitgereikt aan kinderen die t/m groep acht lid blijven van ons koor. En nu was het een record: wel tien Gouden Duimen werden uitgereikt aan Daphne, Thomas, Sanne, Wendy, Rebecca, Tessa, Amber, Isabella, Mies en Anna-Dirkje. Wel met een dubbel gevoel: trots dat zij zo lang bij ons koor waren en ons koor op een hoger peil brachten. Maar ook wel met weemoed omdat het zo'n mooie periode was. Hopen dat er nog een aantal ons willen blijven ondersteunen, want de kinderen mogen natuurlijk nog wél lid blijven! Zo werd ook Melissa nogmaals bedankt omdat zij ons nog drie jaar extra heeft ondersteund! Wat een KANJERS allemaal! 🙂

OPEN REPETITIE IN WEEK AMATEURKUNSTEN!

Op donderdag 22 juni houden we een Open Repetitie . We zingen dan verschillende nummers uit ons repertoire, waarbij alle kinderen die komen mee kunnen zingen. Het zijn liedjes die in de kerk gezongen kunnen worden, maar ook bv musicalliedjes en nog veel meer. Wat dacht je van "Morgen zal het vrede zijn" van Marco Borsato of "Mijn opa" uit Ja zuster, nee zuster. Je zult merken hoe leuk het is om met elkaar te zingen. En hoe mooi is het om in een kerk te kunnen zingen waar het geluid op z'n allermooist klinkt. Zit je op de basisschool dan kun je meedoen vanaf groep 4. Iedereen is welkom! (en ook dát lied gaan we zingen!)

GESLAAGD OPTREDEN BIJ NOORDWIJKS KORENFESTIVAL!

Zaterdag 10 juni trad De Vrolijke Noot op bij het Noordwijks Korenfestival in de St. Jeroenskerk. Het was best spannend want we zongen maar met een beperkt aantal deelnemers. Gelukkig waren enkele oudleden bereid met ons mee te zingen en zo konden we toch terugkijken op een geslaagd optreden. Van het publiek kregen we veel waardering!

25 MAART 2017

    ONS KOORUITJE VOOR 2017:

Kinderkorenfestival in omroepstad Hilversum op 25 maart 2017

Een dagje uit met het kinderkoor? Kom op zaterdag 25 maart 2017 naar Hilversum!
Begin de dag met een bezoek aan het omroepmuseum Beeld en Geluid (extra korting voor de kinderen die meedoen aan het festival!) Daarna kunnen de koren zich laten horen en gaan we samen zingen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en tenslotte zal musicalacteur en zangcoach (o.a. van Kinderen voor Kinderen) Jorge Verkroost op een vrolijke en aanstekelijke wijze aan het werk gaan met de kinderen.

DE VROLIJKE NOOT IN NOORDWIJK 10 DECEMBER

De Kerstman heeft beloofd om op tijd in Noordwijk te zijn zodat hij tijdens Muziek Verlicht Binnen, de Kerstoptocht op zaterdag 10 december om 17:00 uur, voor kan gaan. De Voorstraat en omgeving en de Kerkstraat vormen een prachtig decor voor het organiseren van een Kerstoptocht, compleet met Kerstman in arrenslee en opgeluisterd met muziek, dans en theater. Het evenement is gratis en wordt mogelijk gemaakt door ondernemers van Noordwijk-Binnen.
Ter gelegenheid van de afsluiting van de festiviteiten rond 150 jaar Badplaats is er een overkapping op het Lindenplein. Het is een “glazen” dak zodat de kinderen en de Kerstman bij de aankomst droog staan. Met zo’n dak blijft het feeëriek verlichte Lindenplein behouden. Vanaf 16:15 uur zorgt de Noordwijkse Deejay PTR voor de muzikale omlijsting terwijl er gratis lichtstaafjes (250 stuks) worden uitgereikt. In afwachting van de komst van de Kerstman zingt het kinderkoor de Vrolijke Noot uit Katwijk de “sterren uit de hemel” om 16.30 uur en danst Streetdance de “lichtjes uit de bomen”. Tijdens de traditionele Meet & Greet biedt Café Thomas u gratis chocomel en glühwein aan.

Doel
De kinderen van 2 t/m 12 jaar een onvergetelijke herinnering bezorgen en hen en hun mamma ́s, pappa ́s, oma ́s en opa ́s en alle andere deelnemers alvast in een fijne Kerststemming te brengen.

Kleding en lichtje
Ter verhoging van de sfeer vragen we vooral aan Kinderen om (al dan niet verkleed) met een kerstlichtje (al dan niet zelf gemaakte lampion) achter de Kerstman aan te lopen. Het zou fijn zijn als basisscholen en sport- en wijkverenigingen de Kerstoptocht in hun planning opnemen en de kinderen stimuleren om verkleed en met een kerstlichtje mee te lopen. Er is een elfjesverkiezing; 8 elfjes mogen samen met de Kerstman in de arrenslee meerijden!

SPETTEREND JUBILEUMCONCERT IN BOMVOLLE KERK!

We hebben een prachtige avond beleefd met elkaar. De versiering was feestelijk, de kinderen zongen prachtig en stegen boven zichzelf uit! Wat een verrassing voor de kinderen dat ouders en grootouders hen met een lied toezongen. Het gastoptreden van Vocalis viel in de smaak en de twee koren samen laten zingen roept altijd emotie op. Daarna werden ook nog de aanwezige oudleden toegevoegd en "Want je hebt een droom" klonk geweldig.
Verrast was het publiek in de mogelijkheid om drie keer te kunnen stemmen welk lied ze wilde horen. Door in te loggen op kahoot.it kon men telkens de keuze maken uit drie liederen. Voor iedereen dus spannend welk lied gekozen zou worden.
Het was dus een afwisselend programma en dat werd door velen zeer gewaardeerd. Een mooie avond om op terug te kijken! (zie verder het fotoalbum)

Het laatste nieuws

Hoera! Wij bestaan 10 jaar! Om dit jubileum te vieren hebben wij een verrassend interactief programma, waardoor u zeker verrast zult worden. Daarom is het belangrijk dat u uw mobiel NIET vergeet want die heeft u nodig. Er is tevens een gastoptreden van middenkoor Vocalis.

35 Vrolijke Noten zijn al druk aan het repeteren om u te verrassen. Dit mag u niet missen! Iedereen is welkom. Wij zien u graag op 18 november 19.30 uur verschijnen!

SUCCESVOL OPTREDEN SOPHIEKE HUIS WASSENAAR!

Voor de derde keer op rij waren we gevraagd om op te treden in het Sophieke Huis in Wassenaar op 21 september. Spannend voor al onze nieuwe leden! De zaal zat goed gevuld en de kinderen zongen ondanks een eenmalige repetitie geheel naar wens. De mensen in het Sophieke huis in Wassenaar waren blij verrast! En wij werden verrast met een heerlijke taart. Onze eerste jubileumtaart in ons 10-jarig jubileumjaar!🤩 


DRIE GOUDEN DUIMEN UITGEREIKT!

Op zondag 26 juni was het weer zover: Sint Jansfeest en ook weer een mooie gelegenheid om De Gouden Duim uit te reiken. Nu waren Annabel en Lisann aan de beurt om deze in ontvangst te nemen. Na zolang te hebben gezongen in ons koor en dat zelfs tot en met groep 8 volgehouden. Dat noemen we nog eens TROUW! Zij hebben deze Gouden Duim dan ook dik verdiend !
Een week later heeft ook Anouk nog een Gouden Duim uitgereikt gekregen tijdens de schoolviering. Ook zij heeft het volgehouden !

DE VROLIJKE NOOT TREEDT OP IN DE STOPERA!


Op 17 april was het zover . De Vrolijke Noot was één van de 15 kinderkoren die mocht op treden tijdens het Kinderkorenfestival 2016. Het was een spannende dag. Voor deze dag was er speciaal een mooie ballade geschreven en wel De ballade van Mizzi Moon. De Vrolijke Noot mocht een aantal delen van deze ballade tweestemmig  instuderen naast enkele delen die door een echte operazanger en operazangeres werden gezongen. Dus er was al druk gerepeteerd voordat we naar Amsterdam vertrokken. Met een prachtige bus vertrokken we samen met een schare aan supporters richting Amsterdam.  Zowel de kinderen als de ouders hebben een fantastische dag gehad. De workshops waren erg leuk terwijl de ouders een bijzondere  rondleiding kregen in de Stopera. De finale met 350 kinderen van 15 kinderkoren op het supergrote podium was een kippenvelmoment met De ballade van Mizzi Moon. Deze ervaring zullen de kinderen als een bijzondere herinnering bewaren: zelf optreden in de Stopera!

DERDE PRIJS BIJ NATIONAAL KINDERKORENFESTIVAL 2016

Op 6 maart vertrokken we met een aantal auto's naar Rijsbergen. Alle kinderen waren zeer gemotiveerd. Dat konden we bij het inzingen al goed merken! Ze hadden er zin in en luisterden dan ook vol belangstelling naar alle andere kinderkoren. Als laatste waren wij aan de beurt. Morgen zal het vrede zijn gebruikten we als inzinglied. Daarna zongen we enkele onderdelen uit de Laurentiusmis. Als laatste zongen we Voor wie gelooft met Wendy en Anna Dirkje als solisten. Het ging goed, maar ook enkele andere koren zongen mooi. En zo mochten wij de derde prijs in ontvangst nemen en moesten we 2 andere koren voor laten gaan. We zijn  trots op deze prijs en onze prijzenkast is weer een stukje verder ingevuld!😀

Vrolijke Noten winnen Horizon got talent!

Op 18 februari 2016 was er weer de finale van HORIZON GOT TALENT. Altijd een spannende gebeurtenis voor alle kinderen. We waren al heel trots om te zien dat er heel wat Vrolijke Noten uit verschillende groepen de finale hadden bereikt! Door te zingen in ons koor durven kinderen meer van zichzelf te laten zien en horen! En dat bleek ook nu weer! Want ....... de eerste prijs werd gewonnen door Vrolijke Noten:

Kiira en Lee Belle zongen het prachtige lied Mag ik dan bij jou zijn. Het bezorgde iedereen kippenvel ZO mooi zongen zij. En ook de dansers beeldden het prachtig uit! En daar was ook Sophie bij. Gefeliciteerd meiden!

Luid applaus voor optreden bij X-mas with friends!

De Vrolijke Noot heeft veel bewondering geoogst bij alle toeschouwers op het kerstkorenfestival! Alle liederen werden geweldig gezongen. De solo's ontroerden vele aanwezigen. Zo kwam de solo van Wendy als kerstengel bij veel mensen binnen en ook Anna Dirkje oogstte veel bewondering bij het lied Halleluja. Maar natuurlijk alle andere solo's werden ook mooi gezongen! Ons koor trok extra veel publiek. En in alle kranten stond ons koor op de foto bij de berichtgeving over dit festival!Succesvolle uitvoering Laurentiusmis!

17 oktober was het zover! We waren er helemaal klaar voor na werkelijk die hard gestudeerd te hebben op de nieuwe Laurentiusmis.  Wij fungeerden als ‘motor’ bij het instuderen van de samenzang met alle aanwezige kinderen en volwassenen.  Het was een zeer intensieve dag en er werd heel wat van de kinderen gevraagd bij het instuderen in 3 blokken van 3 kwartier. Het uithoudingsvermogen werd heel duidelijk op de proef gesteld. Maar de catering was perfect en dat maakte voor de kinderen weer veel goed. Afsluitend ging bisschop Van den Hende in de viering voor waar deze Laurentiusmis voor het eerst gezongen werd.  


Muzikale zaadjes zaaien

Van den Hende benoemde in zijn overweging dat je om iets tot bloei te zien komen je vele zaadjes moet zaaien. En zo vergeleek hij die zaadjes ook met de ingestudeerde en gezongen liederen. " Zing ze vele malen op vele plaatsen en deze Laurentiusmis zal van zaadje uitgroeien tot een mooie muzikale plant."   En dat zullen wij zeker gaan doen!

Componist Aart de Kort liet trots na afloop duidelijk blijken onder de indruk te zijn van de muzikale prestatie die ons koorhad geleverd op deze impulsdag. Een mooier compliment konden we niet krijgen!
                                

 


 


 

PRESENTATIE NIEUW GESCHREVEN MIS DOOR DE VROLIJKE NOOT!

Hieronder de aankondiging van een bijzondere uitnodiging waar wij voor uitgenodigd zijn. Wij zijn al vanaf juni bezig om deze nieuwe mis in te studeren! Een uitdaging maar het gaat ons vast en zeker lukken! Iedereen die geïnteresseerd is kan daar natuurlijk bij aanwezig zijn.

17 OKTOBER 2015 🙂


 

Jong geleerd

 

 

Diocesane impulsdag

voor kinderkoren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag17oktober 2015van9.30- 15.00uur

H.Benedictus en Bernadettekerk,Sir Winston Churchilllaan 372,Rijswijk.

 

 

 

P resentatie nieuwe Laurentiusmis

 van Aart deKort,

geschreven in opdracht

van het bisdom Rotterdam

in het kadervan het Laurentiusjaar 2015-2016

door De Vrolijke Noot uit KatwijkWat we gaan doen

N aast hetinstuderenvandeLaurentiusmiszullen deaanwezigen dewisselende gezangen

instuderen dietijdensdeeucharistievieringwordengezongen.

H etkinderkoorDeVrolijke Nootzingt tijdensdeafsluitendeeucharistievieringde meerstemmigepartijenvan deLaurentiusmis.Deaanwezige kinderkorenenvolwassenen zingendevolkspartijen.

 

Programma

9.30                  :inloop met koffie,thee enlimonade

10.00 -10.50  :1 e sessie:instuderengezangen

10.50 -  11.15: pauze

( gedurendedepauzeisergelegenheidom denieuweLaurentiusmiste kopenenandermateriaalvanhetDocumentatiecentrumKerkmuziekNSGV in tezien)

11.15 -12.00  :2 e sessie:instuderengezangen

12.00 -12.45  :lunchpauze. Delunchwordt aangeboden door het bisdomRotterdam.

12.45 -13.30  :3 e sessie:instuderengezangen

13.30 -13.45  :pauze

13.45 -14.45  :eucharistieviering. HoofdcelebrantMgr.J. van denHende

15.00                :afsluitingHet laatste nieuws

VIER GOUDEN DUIMEN UITGEREIKT!

ER IS EEN TIJD VAN KOMEN

EN OOK EEN TIJD VAN GAAN!

 

Dit lied werd aan het einde van de gezinsviering zondagochtend 5 juli gezongen en werd ook echt werkelijkheid voor de vier koorkanjers, Vera, Django, Verona en Emilia. Zij gaan naar de middelbare school en moeten helaas afscheid nemen. Daarom ontvingen zij allemaal De Gouden Duim én een staande ovatie van alle aanwezigen.


Deze vier Vrolijke Noten hebben hun diensten wel bewezen! Vijf jaar konden we altijd op hen rekenen! En ook solo's werden met het grootste gemak gezongen! Daarnaast is Django de eerste jongen die deze Gouden Duim in ontvangst nam. Gelukkig hebben ze hun sporen allemaal ook nagelaten op de CD dus kunnen we altijd blijven genieten van hen! Vera, Django, Verona en Emilia heel hartelijk dank voor jullie bijdrage aan ons koor!   Jullie hebben de Gouden Duim méér dan verdiend!

 

     

 

       

Vrolijk optreden bij Noordwijks Korenfestival!

                                        

 

Na een goede voorbereiding Kinderkoor De Vrolijke Noot waren we er helemaal klaar voor! Dus op zaterdag 13 juni vertrokken we per fiets en auto naar Noordwijk. Helaas viel het weer tegen maar dat mocht de pret niet drukken. Om half tien werd er buiten nog even ingezongen en omdat we het tweede koor waren zaten we al snel op het puntje van de stoel om eerst naar de burgemeester van Noordwijk en het eerste koor te luisteren in de St. Jeroenskerk in Noordwijk. En toen was het zover! De kinderen stelden zich enthousiast op op het podium. De grote kerk maakte indruk. Maar toen Niek de eerste klanken uit de piano toverde kwam er een mooi geluid uit alle kelen. In twintig minuten werd een muzikaal kleurrijk palet tentoongesteld met nummers van Marco Borsato, Michael Jackson en Lionel Richie, Annie M.G. Schmidt, Andrew Lloyd Webber enz.  Tevreden verlieten we het podium. Ondanks wat schonnheidsfoutjes was het toch een hele prestatie wat de kinderen hebben laten horen. Daarna maakten we ons klaar voor het tweede optreden voor het Willem-Alexander Kinderfonds in de tuin van de Lindenhof, de voormalige Buitenkliniek van het L.U.M.C.De wind stak steeds meer op en de bladmuziek van Niek waaide op verkeerde momenten al op naar de volgende bladzijde. Maar we hebben het er goed vanaf gebracht! En ons publiek (het was ook eigenlijk min of meer een privéconcert) waardeerde het zeer! Met een ervaring rijker vertrokken we weer terug naar Katwijk!   

 

     

Het laatste nieuws

1 3 JUNI DEELNAME KORENFESTIVAL NOORDWIJK!

Wij hebben bericht gekregen dat wij één van de koren zijn, die uitgekozen zijn om deel te nemen aan dit Korenfestival. Er zijn vele verschillende koren die deelnemen. Wij zijn het enigste kinderkoor dat deelneemt. 
Het Korenfestival Noordwijk vindt om de twee jaar plaats op de tweede zaterdag in juni. Dat is ook de eerste dag van de Tuinmarkt (of Markt onder de Linden), die in de historische kern van Noordwijk-Binnen wordt gehouden. Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat een gezellige drukte in het dorp brengt.
Wij zullen ons beste beentje voor zetten om te laten horen wat De Vrolijke Noot kan! Wij hopen natuurlijk op veel toeschouwers!

Het laatste nieuws

                                    Kerstconcert met kippenvelmomenten

 

Een honderd koorleden van kinderkoor De Vrolijke Noot, middenkoor Vocalis en parochieel koor Cantemus van parochiekern H. Joannes de Doper kwamen bij dit concert uit de muzikale kast met een zeer gevarieerd kerstrepertoire. De koren zongen met elkaar, maar hadden ieder ook hun eigen drie kerstliederen die werden vertolkt in een bomvolle r.-k kerk op zondagmiddag 14 december.

 

Rond 15.00 uur begonnen al de eerste tekenen zichtbaar te worden van de warme belangstelling voor dit kerstconcert, bij beide toegangsdeuren werd de rij maar langer en langer. Een half uur later gingen de kerkdeuren open en konden ruim vierhonderd bezoekers een warme plek zoeken. Al bladerende door het prachtig uitgevoerde programmaboekje, waarin alle teksten waren opgenomen, kreeg men al een blik in de muzikale keuken van deze drie koren. Maar klokslag 16.00 uur na het woord van welkom waren eerst de bezoekers aan de beurt met de kerstopeningsklassieker ‘Nu zijt wellekome’ in samenzang.

 

Luisteren, kijken en kippenvel

In een donkere kerk kwam kinderkoor De Vrolijke Noot met lichtjes in de hand en met de kerstcapejes om en de knipperende mutsen op naar voren waar Vocalis en Cantemus ze ontvingen. De liederen van de verschillende koren vloeiden in elkaar over en het liet zien dat er in Nederlands, Engels en Latijn prachtige kerstliederen zijn die niet altijd even bekend zijn maar toch binnen komen bij de aanwezigen.

En dat zeker in een kerk waar met het donker worden buiten de vele waxinelichtjes bij de glas-in-loodramen en de sfeerrijke verlichting met de kerststukken al voor het ware kerstgevoel zorgden. Met het muziekblokje van De Vrolijke Noot kwam in een compleet donkere kerk ‘gevangen’ in een volgspot de kleine trommelaar Noordermeer binnen om het lied ‘De kleine drummer’ kracht bij te zetten en met verve.

Het kippenvelmoment zat voor velen bij de toegift ‘We are the world’ wat met zoveel passie en bezieling werd gebracht dat menig tissue moest worden gezocht. Alles onder de muzikale leiding van de dirigenten Anneke Blanken en Niek van der Meij op de piano als muzikale begeleider.

 

U kan nog meer genieten thuis

Na afloop kon men de koorleden ‘in het wild’ treffen in ‘de kleine JOANNES’ en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Wilt u thuis nog nagenieten, op de website www.joannesdedoper.nl zullen binnenkort de schitterende foto’s van Dirk van Egmond van ‘Treffend Beeld’ worden geplaatst. En u kunt er ook het kerstconcert terug beluisteren (knoppen ‘Luisteren’ en ‘Reguliere uitzending’).

 

Het laatste nieuws

KERSTCONCERT 14 DECEMBER 2014

We zijn druk in de voorbereiding van ons kerstconcert op zondag 14 december 2014 om 16.00 uur. Het belooft weer een mooi samenzijn te worden! Wij hopen dat er héél veel mensen naar ons komen luisteren! u zult er geen spijt van krijgen!

VIIJF GOUDEN DUIMEN UITGEREIKT!

                                  

In de gezinsviering van zondag 13 juli 2014 hebben we afscheid genomen van 5 kanjers Nikki en Kim de Vreugd en  Melissa Oomen (allen vanaf groep 3 al lid van De Vrolijke Noot)  en Isa Rhijnsburger en Merel Kuijt . Deze kinderen zijn  t/m gr 8 op ons koor gebleven en altijd heel trouw aanwezig geweest. En dan verdien je een gouden duim! Applaus voor deze meiden!

 

HET MUZIKALE SPROOKJE EINDIGT IN DE EFTELING

Nadat ons koor  op zondag 15 juni met een half uur durend optreden in De Efteling vele bezoekers muzikaal had verrast, was zondag 6 juli de echte muzikale auditie. Van de 24 deelnemende kinderkoren konden er 7 zich plaatsen voor een plek in de musical ‘De sprookjesboom’ welke in pretpark ‘De Efteling’ in het theater wordt opgevoerd. Kinderen van de uitverkozen kinderkoren zouden dan eenmalig mogen meespelen en –zingen in deze musical met professionele acteurs / zangers en alles in een echt theater. ‘Als deze kids van De Vrolijke Noot later doorbreken bij een musical dan kan ik zeggen dat ik bij het begin aanwezig ben geweest’, aldus een trotse begeleidende moeder nadat ze wat twijfelend met de koorleden meeliep naar een in haar ogen te snelle Efteling-attractie.

 

Geen musical, maar zo genoten      

De Vrolijke Noot had één minuut, zoals de andere 23 kinderkoren, om de vakjury bestaande uit de directeur van ‘De Efteling’, de hoofdrolspeelster van de musical en de zoon van Wendy van Dijk muzikaal gezien te verrassen. ‘Ik heb veel koren gezien, maar reken er maar op dat jullie bij de beste zeven kinderkoren zitten gezien jullie presentatie, enthousiasme en muzikale niveau’, aldus een bevlogen verslaggeefster van Efteling-radio.

Om 10.35 uur was er dé minuut voor De Vrolijke Noot en dat deden ze met verve. Na Dirk Kuyt zou dit koor Katwijks tweede exportartikel kunnen worden, maar de vakjury blies gelijk de olifant het sprookje uit. Want naast het aanwijzen van één winnend koor, werden er geen zeven kinderkoren aangewezen, maar werd meegedeeld dat alle aanwezige kinderkoren weer konden inschrijven. En daar laat De Vrolijke Noot het ook bij, want deze move vanuit de organisatie is onverklaarbaar.

Maar koorkinderen en begeleiders hebben twee fantastische dagen beleefd in ‘De Efteling’! 😀

Het laatste nieuws

SPETTEREND OPTREDEN IN DE EFTELING OP 15 JUNI!

De Vrolijke Noot was er deze dag helemaal klaar voor. 4 liedjes van de musical De Sprookjesboom waren ingestudeerd. Het werd letterlijk een muziekfeest in het Sprookjesbos! De kinderen waren enthousiast over het Stamplied en de Drakendans. En het muziekfeestlied werd vol overgave gezongen inclusief alle bewegingen. Bijzonder is dat enkele kinderen de bewegingen zelf bedenken en ze aanleren aan de andere koorleden. Het viel in de smaak bij het publiek. Ook het eigen repertoire werd prima vertolkt. En het lied m´n opa werd speciaal gezongen omdat het Vaderdag was. Het bracht de stemming er goed in. Als toegift werd nogmaals het muziekfeest gezongen. Een goed optreden! Nu op naar de auditie op 6 juli voor een heuse jury en wéér in de Efteling met als beloning  gratis toegang tot het park!

OPTREDEN IN DE EFTELING!

WIJ GAAN OPTREDEN IN DE EFTELING!!!

 

Ja, u leest het goed! Wij hebben ons aangemeld bij de Efteling die op is naar kinderkoren voor de musical Sprookjesboom de Musical. Op 15 juni mogen we een half uur optreden en daarna gratis het park in. Op zondag 6 juli is de grote finaledag en zal een jury bepalen wie er daadwerkelijk mag optreden in de Sprookjesboom. Dat wordt vast weer een heel bijzondere ervaring! Zie hieronder de aankondiging.

Kinderkoren gezocht!

De Efteling is op zoek naar enthousiaste kinderkoren die een rol willen spelen in de nieuwe Efteling musical: Sprookjesboom de Musical, een wonderlijk muziekfeest.

Kinderkoren uit heel Nederland en Vlaanderen kunnen zich aanmelden en maken kans om een gastrol te spelen in één van de voorstellingen van de musical. We zijn op zoek naar kinderkoren van basisschoolleeftijd (groep 3 t/m 8). Willen jullie als kinderkoor meedoen met deze muzikale wedstrijd? Meld je dan snel aan!
Voorproefje

Tussen 19 april en 29 juni mogen jullie als koor op één weekenddag optreden in de Efteling, als voorproefje op de grote finalewedstrijd op 6 juli. Je ontvangt een e-mail om een voorkeursdatum voor het optreden in de Efteling te bepalen. Gebruik dit optreden om jouw koor te laten uitblinken! Tijdens dit optreden (30 minuten) zingt jouw koor naast eigen liedjes, óók een aantal Sprookjesboomliedjes én mogen jullie de rest van de dag het park bezoeken. Bladmuziek en ander oefenmateriaal zijn te vinden onderaan deze pagina.


Finaledag

Op 6 juli is de grote Finaledag waarbij alle kinderkoren voor de tweede keer mogen optreden in de Efteling. Uiteindelijk kiest de professionele jury deze spannende dag de winnende kinderkoren die een eenmalige rol krijgen in Sprookjesboom de Musical.


Toch een troostprijs!

Geen prijs in Rijsbergen maar dan toch maar een heuse medaille met heerlijke lekkernijen. De kinderen genoten ervan. En dat hebben ze zeker verdiend!
😉

Deelname Kinderkorenfestival Rijsbergen 2014

Op 30 maart was het weer zover. Het National Kinderkorenfestival in Rijsbergen. De Vrolijke Noot was weer zeer goed voorbereid en ging ervoor!

1, 2, 3…….. x eerste worden. Helaas mocht het niet zo zijn. Het koor zong nog beter dan vorig jaar en we waren allemaal dik tevreden met wat we hadden neergezet. Helaas bleek de jury niet hetzelfde oordeel te hebben. We werden zelfs 4e! Toch waren we heel trots op wat de kinderen hadden neergezet. Hier volgen de links waarop jullie het resultaat kunnen zien en horen:

 

http://youtu.be/8uHDI2yjDoE

http://youtu.be/fVCVS1cKVC0

https://www.youtube.com/watch?v=y19DW9tmmGU

Wij vonden ons koor wél kampioen dus ontvingen zij bij de repetitie een heuse medaille! En blik weer naar de toekomst gericht!

Het laatste nieuws

VROLIJKE NOTEN WINNEN HORIZON GOT TALENT PRIJZEN!

Op 28 februari 2014 was er de grote finale van Horizon got talent. Er deden heel wat vrolijke noten mee. En wat geweldig was dat de eerste 2 prijzen waren voor vrolijke noten. Django en Vera wonnen de 2e prijs en Emma en Amber sleepten de eerste prijs in de wacht! Allemaal gefeliciteerd hoor! We zijn trots op jullie!

Het laatste nieuws

De Vrolijke Noot in actie voor de Filipijnen

 

http://www.youtube.com/user/VrolijkeNootKatwijk

 

Wij roepen iedereen zingend op in actie te komen voor de mensen, en in het bijzonder de kinderen, in de getroffen gebieden van de Filipijnen! Het is hard nodig. En dat vinden deze kinderen zeker. Kijk maar met wat voor overtuiging zij dit zingen!

 

U kunt uw waardering voor dit lied overmaken op NL97 INGB 0687593735 t.n.v. A. Bol met vermelding ‘Actielied Filipijnen’.

Over twee weken zal het totaalbedrag door Agnes Bol, de dirigente van De Vrolijke Noot worden overgemaakt op giro 555. Op de website van dit koor zal telkens worden aangegeven hoeveel geld dit actielied tot dan toe heeft opgebracht! Luister de link naar het actielied en laat u raken. Help die anderen die het zo hard… en zo snel nodig hebben.

 

 

ACTIELIED  FILIPIJNEN NOVEMBER 2013

Kom vooruit, ga ervoor, ja wij zingen nu in koor.

Want daar in de Filipijnen is gebrek aan medicijnen,

water, eten, dekens, tenten, ga ervoor!

 

Kijk naar televisiebeelden

En de schrik slaat om je hart.

Al die mensen in ellende

kom in actie, maak een start!

 

Geef hen allen een nieuw leven

in een wereld zonder pijn.

En deel uit met gulle handen

aan die lieve Filipijn!

 

Droog de tranen van die mensen

alle kind´ren, man en vrouw.

Onze plicht is hen te helpen,

kom laat hen niet in de kou!

 

GASTOPTREDEN JUBILEUMCONCERT VOCALIS ONTROEREND!

Op vrijdag 8 november was het zover. Op uitnodiging van het jubilerende koor Vocalis zou De Vrolijke Noot een gastoptreden verzorgen. Na tweeënhalf jaar zou er weer een stukje Mozesmusical vertolkt gaan worden. Na enkele weken goed oefenen zaten de Mozesliederen er  goed in. Ook alle nieuwe leden konden alles uit het hoofd meezingen, zelfs het Hebreeuwse stuk in Voor wie gelooft. De Mozeskleding was weer van zolder gehaald en ook Mozes zelf met het mandje waren weer aanwezig. Als eerste zong Emilia prachtig het lied Mozes lief, je leven loopt gevaar. En natuurlijk viel het koor geweldig in en werd de regenboog als een verbond mooi getoond. Egypte herleefde inclusief onze danseresjes. En als knaller werd natuurlijk Voor wie gelooft gezongen met Django en Wendy als solisten. Vocalis zong het laatste stuk mee en de twee koren smolten samen. Een topper op de avond naast natuurlijk alle andere toppers die Vocalis ten gehore bracht. De kinderen moesten lang in de wachtkamer verblijven maar hebben een mooie prestatie neergezet en een ieder heeft de muziek in hart en ziel beleefd op die avond!🙂

Na vakantie direkt een spetterend optreden!

           
Zelfs nog in de vakantie optreden is niet eenvoudig. In februari kregen we al een uitnodiging van de Oranjevereniging om aan de jubileumavond in augustus deel te nemen. Gelukkig waren er 18 leden in de gelegenheid om  te komen. En we werden direct in het diepe gegooid omdat als eerste het feestlied geoefend moest worden met het grote gelegenheidskoor. Daarna konden we de rest van het programma doornemen. En na zo´n lange vakantie is het wel nodig om alles nogmaals te herhalen in de hal van de Horizon. En zo waren we toch in korte tijd klaar voor het optreden!

Het eerste blokje bestond uit: ‘Be still for the presence of the Lord’, ‘Avé Maria’ en ‘De kracht van uw liefde’. De toeschouwers waren doodstil en geroerd. Bij het laatste lied werd het refrein door een volle kerk meegezongen.

Toen volgde een blokje met ‘Laat je droom bestaan’ uit de musical Josef en de klassiekers ‘Ja zuster, nee zuster’ en ‘M’n opa’ uit de alom bekende televisieserie uit de jaren zestig. En zeker het laatste lied nodigde uit tot meezingen, vele van de meer dan vierhonderd bezoekers zijn hier immers mee opgegroeid.

Na de pauze zongen we van de musical ‘The sound of music’ de liederen ‘Do, re, mi’, ‘Edelweiss’ en ‘Adieu, vaarwel’. Met prachtige solo’s werden de bezoekers zeker geroerd. Het was echter al behoorlijk laat op de avond en de kinderen raakten wat vermoeid waardoor er wat foutjes in slopen. Maar dat maakte de waardering niet minder! Een goed begin van een nieuw seizoen!!!.

    

                                                                      

   

 

 

 

      

 

Het laatste nieuws

En de ‘Gouden Duim’ was voor Isabel! 

Tijdens het St. Jansfeest op zondag 23 juni had dirigente Agnes een verrassing in petto voor een koorlid en alle kerkgangers. Ze nodigde Isabel Oomen uit om naar voren te komen om de bokaal de ‘Gouden Duim’ in ontvangst te nemen. Wie namelijk tot en met groep 8 koorlid blijft, wat best een opgave is bij zoveel andere leuke buitenschoolse activiteiten, krijgt deze bokaal als beloning. En het feit dat Isabel pas het vierde koorlid is die deze in ontvangst mocht nemen, zegt al meer dan genoeg. Met een waarderend applaus werd Isabel door alle parochianen bedankt voor de vele uren dat ze er was bij ons kinderkoor  en eenieder kon genieten bij vieringen en optredens, maar ook in de musical ‘Mozes’, van haar pakkende solo’s.
Wie zal het volgende koorlid zijn die dit gaat bereiken?????
 

Het laatste nieuws

  OPTREDEN BIJ  KATWIJK ON STAGE!

Op 25 mei zal ons koor 2x een optreden verzorgen in Tripodia bij Katwijk on Stage! Het is voor het hele gezin de moeite waard om naar dit evenement te komen want er zijn zeer veel optredens in zang, dans, muziek, mode etc. Ook worden er workshops gegeven! Maar het hoogtepunt zal natuurlijk zijn ons eigen optreden in de grote zaal van Tripodia. Van 13.30 - 13.50 uur en van 14.30 - 14.50 uur kunt u genieten van ons optreden. Wij rekenen op héél veel fans!! De toegang is overal GRATIS!

Het laatste nieuws

In de herhaling:

Nationaal Kampioen Kinderkorenfestival 2013! 

‘Ik denk niet dat ze eerste zullen worden nadat ze vorig jaar al hebben gewonnen’. ‘Met zo’n muzikale performance, zal De Vrolijke Noot niet misstaan bij het Katwijkse kroningsconcert op 30 april’. ‘Wat ook de uitslag zal zijn, deze ervaring pakken ze die kids van ons niet af’. ‘We zijn het enige koor met die schitterend gemaakte houten aanmoedigingsborden, dat zegt wel iets over de ouderbetrokkenheid’.

Dat waren zo maar vier reacties van ouders van kinderen van kinderkoor De Vrolijke Noot voordat juryvoorzitter Meye Peters ging vertellen wie er op plaats drie tot en met één stond. Het zou dus op het 7e Nationaal Kinderkoren Festival in Rijsbergen alle kanten op kunnen gaan wat de uitslag betreft.

 

Katwijkinvasie in Rijsbergen

Nadat kinderkoor De Vrolijke Noot in 2012 het 6e Nationaal Kinderkoren Festival in Rijsbergen had gewonnen, vertrok er nu een armada van voertuigen met zenuwachtige ouders / supporters en zeer relaxte koorkids ‘aan boord’ naar de St. Bavobasiliek in Rijsbergen. Daar werd zondag 7 april aan het 7e festival deelgenomen om de titel te verdedigen want ‘muzikale adel verplicht’.

In totaal waren er tien kinderkoren uit heel Nederland aanwezig, zo ook koren die eerdere versies van dit nationale festival hadden gewonnen. Dirigente Agnes Bol en muzikaal begeleider Niek van der Meij hadden er heel veel zin in en die uitstraling raakte alle kinderen. Dat bleek al donderdag 4 april bij de laatste koorrepetitie in de parochiekerk van de H. Joannes de Doper in Katwijk. En de kinderen afhalende ouders konden dat die laatste repetitiedag alleen maar beamen.

 

Gevarieerd muziekaanbod

Na een prachtig woord van welkom namens De Vrolijke Noot door koorlid Verona Floor was het deze middag de beurt aan de ‘mannelijke’ solist Django van der Plas om het koor op sleeptouw te nemen met het inzinglied ‘Laat je droom bestaan’ uit de musical Jozef. En dat deed hij perfect, ook als de enige ‘mannelijke’ solist van dit Nationale Kinderkorenfestival waarna het vertederende ‘Avé Maria’, met zeer hoge en zuiver gezongen klanken, werd beluisterd door een zeer goed gevulde basiliek.

De muzikale slagroom op de taart kwam met het Engelstalige ‘Be still for the presence of the lord’ wetende dat er voldoende koorleden van groep 3 bij stonden die dit fonetisch hadden ingestudeerd. Muzikaal chapeau!

 

Met muzikale kop en schouders uitstekend boven nummer 2 en 3

Juryvoorzitter Meye Peters kondigde om 17.40 uur met een zinderende massa kinderen en supporters voor hem in blijde verwachting van de uitslag aan dat kinderkoor ‘Emmaus’ uit Nijmegen 3e werd, kinderkoor Culemborg, ondanks een tsunami aan muzikale begeleidingsgeluiden 2e werd net als in 2012 en… kinderkoor De Vrolijke Noot met kop en schouders boven alle andere deelnemende kinderkoren uitstak en weer de 1e plek ging bezetten.

Het ‘Katwijkvak’ ging helemaal uit zijn dak bij het aanhoren van deze uitslag en de zeer lovende toelichting. En dat deze jury niet zomaar mensen met een oordeel zijn, kan je lezen als je hun namen op Google gaat nazoeken: Meye Peters, Marry van Berkel en Kathinka Minzinga.

Opnamen terugkijken:

  https://www.youtube.com/user/VrolijkeNootKatwijk?feature=mhee

Dank aan de positieve vijfde colonne… de ouders!

Zonder de ouderbetrokkenheid was dit alles nooit mogelijk geweest dus een buiging en woord van dank aan deze ouders en andere begeleiders. En dat is al vanaf de start van kinderkoor De Vrolijke Noot als brede schoolactiviteit van R.K.B.S. ‘de Horizon’ uit Katwijk het geval. Dat typeert ook dit koor, een kinderkoor met meer dan dertig kids waar de parochiekern van de H. Joannes de Doper uit Katwijk dan ook trots en zuinig op is.

Wilt u ze thuis beluisteren? Dat kan, want voor maar € 5,- kunt u via hun website www.devrolijkenoot.be hun eerste pas uitgekomen CD ‘Wensdroom’ bestellen. Voor dit luttele bedrag haalt u echte Nationale kampioentjes in huis. En gelooft u het toch niet van dit kampioenschap… kijk dan maar op de website www.joannesdedoper.nl bij de ‘Foto galerie’ naar de foto’s van deze dag.

Eerste CD uitgereikt!

Op zondag 31 maart Eerste Paasdag zong ons koor in de gezinsviering met het thema Nieuw Leven. Aan het einde van de viering werd de eerste CD uitgereikt aan kapelaan Stephan Kuik. Deze CD brengt ook een stukje nieuw leven in alle huiskamers. Velen kochten direct na de viering de CD. Alle kinderen zijn natuurlijk bijzonder trots op "hun" CD! En daarom werd deze CD door allen vrolijk aan iedereen getoond!😀

Het laatste nieuws

Op 10 februari ontving Julia een mooie bokaal van De Vrolijke Noot. Zij heeft het gepresteerd om zelfs nog lid te blijven terwijl zij al in het voortgezet onderwijs zit. Alle kinderen die lid blijven op ons koor t/m groep 8 kunnen deze bokaal verdienen.
Nou Julia heeft het ruimschoots gehaald! Julia bedankt voor al je trouwe jaren! Het is voor de derde keer in de geschiedenis van De Vrolijke Noot dat deze bokaal is uitgereikt. Wie volgt?????

CD opnamen in volle gang!

Reeds twee repetities hebben wij besteed aan de CDopnamen. Zeker de eerste opnamen waren heel spannend. Hoe zou het allemaal gaan? Alle kinderen waren in opperste concentratie en de microfoons en geluidstechnici maakten natuurlijk heel veel indruk. Eerst doodse stilte voor het starten van het lied, dan proberen er een zo mooi mogelijke versie uit te persen en ook na afloop doodstil blijven! Dat vergt heel wat van de kinderen. En zeker als elk lied wel tot drie keer toe gezongen moest worden.Toch lukte het hen heel aardig. Grote hilariteit toen er een aantal sirenes langs kwamen tijdens de opnamen. Die wilden we er natuurlijk niet op hebben staan, zeker niet bij het lied: Droom maar! 
De tweede opnamedag ging toch door, ondanks het feit dat juf Agnes haar knie gebroken had door de gladheid. Op twee hoge barkrukken kon zij alles goed aangeven en konden de opnamen vervolgd worden. Nog één opnamedag te gaan na de vakantie en dan hopen we voldoende materiaal te hebben om een CD samen te stellen. Vol verwachting klopt ons hart!

Het laatste nieuws

16 december 2012: GRANDIOOS KERSTCONCERT!

Het was een groot succes op zondagmiddag 16 december 2012! Een bomvolle kerk zorgde al voor een bijzondere sfeer. Alle 85 zangers van het kerstprojectkoor stonden klaar bij de opkomst van De Vrolijke Noot. "De weg die wij volgen" werd prachtig door beide koren gezongen! Alle camera's van RTV volgden alles op de voet. Het Avé Maria van ons koor knalde eruit! Een kippenvelmoment hoorden wij later. De afwisseling van beide koren verliep prima. En de laatste toegift: Happy Xmas was een mooie kers op de taart! Een geweldige middag voor iedereen!!!!

Het laatste nieuws

                                                               

       Kinderkoor De Vrolijke Noot zingt Zacheüs uit de boom

 

Wat kan het toch een feest zijn om samen te zingen, luisteren, bidden en delen. Dat werd door de kinderen van De Vrolijke Noot uit Katwijk beleefd bij de Philadelphiadienst zondagmiddag 21 oktober. In een bijna tot de laatste stoel bezette Open Hof kerk aan de Rijnstraat in Katwijk aan den Rijn zong dit kinderkoor onder leiding van dirigente Agnes Bol en met de muzikale begeleiding van Niek van der Meij acht liederen uit hun rijke repertoire. Alle teksten werden middels een beamerprojectie zichtbaar gemaakt waarmee de refreintjes volop werden meegezongen. De solo’s van de kinderen zorgden voor kippenvel op de rug.

Ds. Koekkoek leidde op een bevlogen wijze de aanwezigen door het thema ‘Vrienden van Jezus’ waarbij dankzij de hedendaagse techniek zelfs Zacheüs in de boom zichtbaar werd tot groot plezier van alle aanwezigen.

Bij het slotlied ‘Ga je mee?’ van De Vrolijke Noot werd iedereen uitgenodigd om ook mee te stappen en te klappen op de plaats waar direct goed gevolg aan werd gegeven. Dit was een ruim uur van echt ‘Samen – Kerk – Zijn’. Na afloop van de dienst was er in de hal van de Open Hof kerk een gezellig ‘samenzijn plus’. Voor de koorkinderen was dit een mooi moment om met elkaar en alle aanwezigen in deze Philadelphiadienst te delen aan het einde van hun herfstvakantie.         

OPTREDEN IN OEGSTGEEST BIJ KORENMIDDAG 16 SEPTEMBER 2012 GROOT SUCCES!

Een flitsend optreden werd het tijdens de Korenmiddag in de Willibrordkerk in Oegstgeest. Alle koren van de Augustinusparochie waren uitgenodigd om zich te presenteren op zondagmiddag 16 september 2012. Natuurlijk maakten wij daar gebruik van. Helaas waren wij het enigste kinderkoor dus openden wij de middag met onze presentatie. Het eerste lied: "Vrede laat maar zien" spatte direct de kerk in. Wij lieten direct horen dat wij er waren! Daarna het altijd prachtige lied "Psalm 23" gezongen door Isabel. De aanwezigen waren tot tranen toe geroerd. En als slot "Voor wie gelooft" werd zelfs door onze nieuwe jonge leden keurig meegezongen, ook het Hebreeuws! Heel veel complimenten werden er die middag gegeven en onze presentatie was zeker geslaagd!🙂

De bruiloft opgevrolijkt!

Vrijdag 29 juni 2012 ging De Vrolijke Noot als verrassing naar de bruiloft van de conciërge van De Horizon: meester Lex. Tussen de middag werden de twee liederen nog even doorgenomen en werden de mooie glittervestjes aangetrokken. De bogen werden ingeladen en .....op naar het gemeentehuis in Sassenheim. Wij konden mooi boven in de zaal zitten bij de ballustrade, zodat we alles goed konden volgen. Als een familie van Trapp daalden we af en stelden we ons op in de zaal. Het bruidspaar was zeer verrast en we zongen Het geheim van de liefde en Mooier met jou. Bij het laatste lied maakten we ook nog de bewegingen erbij.
Iedereen was ontroerd, ook alle gasten. Daarna gingen we bij de uitgang staan met bogen. Er werden ook nog bellen geblazen terwijl het bruidspaar naar buiten kwam onder de bogen door. Het was voor ons allen een mooie feestelijke middag! Een leuke afsluiting van dit jaar. Nu alleen nog zingen bij de slotviering van de Horizon en dan lekker vakantie vieren!  Zie ook nog het foto-album!

Wij gaan een CD maken!!!!

Na de zomervakantie gaan we direct hard aan de slag! We gaan repeteren voor onze eerste eigen CD! En daar gaan we natuurlijk al  onze favoriete nummers opzetten. Aan iedereen die dit leest: laat je stem horen bij de reacties en vertel welke nummers jij graag op de CD zou willen zetten. Ik ben benieuwd!!!
Iedereen natuurlijk eerst een hele fijne, zonnige vakantie!😎😎

Het laatste nieuws

Hoera!!!! Het is ons gelukt! We hebben de EERSTE PRIJS behaald op het Nationaal Kinderkorenfestival Rijsbergen 2012. De kinderen hebben als nachtegaaltjes gezongen en stegen boven zichzelf uit.Met veel flair kondigde Luc ons koor aan. Het inzinglied Brood voor onderweg klonk vol in de inmense kerk met heel veel galm. De kinderen genoten en waren goed geconcentreerd. Het lied Goede Vrijdag en Pasen werd met veel beleving gezongen. Ook de tweede stem aan het eind ging goed. Het vele oefenen wierp zijn vruchten af. En als slot Voor wie gelooft. Heel vaak hebben we de kopstem geoefend, maar ook heel vaak vergaten we die. Maar..... voor een echte jury werd aan alles gedacht! De jury beloonde dit met driemaal een 9!  Iedereen was in vorm en de solisten zongen prachtig. Onze pianist Niek v.d.Meij begeleidde ons ook geweldig. Na een spannende finale waarin de einduitslag bekend werd gemaakt, bleven we als laatste over en konden we ons echt Nationaal Kampioen noemen.En wat is er dan lekkerder dan helemaal uit je dak gaan (en daarbij vergeten we de ouders natuurlijk niet!). Als beloning mochten we nogmaals het lied Voor wie gelooft zingen. Blij maar voldaan! Complimenten aan iedereen.
Ons koor staat nu ook landelijk op de kaart! 
http://www.youtube.com/watch?v=p3AhR2YTF84

JURYRAPPORT:

KINDEREN WETEN WAT ZE ZINGEN

EGALE FRISSE KOORKLANK

GOED TOEGEVOEGDE TWEEDE STEM BIJ LIED 1

UITDAGEND REPERTOIRE MET HOGE NOTEN (KOPSTEM)

GROOT BEREIK LATEN HOREN VAN DE STEMMEN

NETJES AFGEWERKTE LIJNEN

BEWEGINGEN ONDERSTEUNEN DE TEKST

LIED 1 GOEDE VRIJDAG EN PASEN:                 8

LIED 2 VOOR WIE GELOOFT:                            9

ALGEMENE BEOORDELING OP PRESENTATIE    9

TOTAAL                                                           26 PNT.😀


 

MEERBURGPRIJS VOOR DE VROLIJKE NOOT!

  Waarom stonden de kids van De Vrolijke Noot in de Katwijkse raadszaal?

 

Was het maandagavond 2 januari in de raadszaal van het Katwijkse gemeentehuis een bijeenkomst van de jongerenafdeling van de politieke beweging ‘De groenen’?

Was de kerk bezet en zocht dit koor een tijdelijke andere repetitieruimte?

Werd er door RTV Katwijk een videoclip van dit kinderkoor nog zonder beschermheer / beschermvrouw opgenomen?

 

Niets van dit alles want op deze foto staan 23 aanwezige kinderen van De Vrolijke Noot klaar om uit volle borst het lied ‘Dan is het feest’ te zingen. Dat lied was het intro en het einde bij hun jubileumconcert vrijdag 25 november en werd nu gezongen na de uitreiking van de jaarlijkse Meerburgprijzen in de gemeente Katwijk. Want volgers van dit koor hadden het kinderkoor voor een Meerburgprijs genomineerd en… deze werd toegekend met een bedrag van 750euro.

 

Meerburgprijzen

Jaarlijks kunnen personen / organisaties in de gemeente Katwijk worden voorgedragen die acteren met een breed maatschappelijk belang. Daarom werd bij de voordracht van het jubilerende kinderkoor De Vrolijke Noot benadrukt dat met de aanschaf van een beamer en projectiescherm de optredens in de verzorgingstehuizen, bij vieringen en korenfestivals nog beter verzorgd kunnen worden. Een Meerburgprijs kan een prima aanzet leveren tot een aanschaf van genoemde apparatuur zodat men niet meer hoeft te huren.

Op vrijdag 30 december werd Agnes Bol, de dirigente, verrast met het bericht van de gewonnen Meerburgprijs. Wat is het dan gaaf om bij de uitreiking deze 23 kids met vele ouders aanwezig te zien in de raadszaal. Want dat geeft de bindingskracht van dit koor weer aan, een visitekaartje ook voor R.K.B.S. de Horizon.

 

Van harte gefeliciteerd

Alle kids van harte gefeliciteerd met deze prijs want door hun enthousiasme en uitstraling onder de deskundige en inspirerende leiding van Agnes Bol en met Niek van der Meij als de stille kracht achter de piano kunnen we ook in 2012 weer hele mooie muzikale dingen verwachten.

25 NOVEMBER CONCERT 5-JARIG JUBILEUM!

25 november is het zover! De Vrolijke Noot bestaat 5 jaar en dat feestje gaan we vieren met een heus concert! Op die avond zullen we vele liedjes ten gehore brengen. Alle oudleden zijn ook uitgenodigd en daarmee kunnen we dan één groot koor vormen en enkele welbekende liedjes zingen. Er zal een film worden vertoond met alle hoogtepunten die De Vrolijke Noot al heeft meegemaakt en dat zijn er best wel veel in 5 jaar tijd! Dit feest is niet alleen bedoeld voor (oud)leden van De Vrolijke Noot maar voor iedereen die dit feest met ons willen meevieren. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Het laatste nieuws

Zaterdag 10 september was het Open Monumentendag en was het ook de afsluiting van het Eeuwfeest van onze kerk. Na twee repetities was het toch weer spannend of we al in staat zouden zijn een goed optreden te laten zien. Ook al waren we met een klein aantal (veel Vrolijke Noten sporten op zaterdag) het ging toch heel goed! Ons Klokkenlied van vorig jaar konden we mooi nog een keer zingen en Isabel liet het Angelusklokje mooi klingelen in het refrein!
 

Het laatste nieuws

Na een tweetal zaterdagse doorlopen in de parochiekerk met de leden van Vocalis, vertellers en de muziek was het donderdag 26 mei eindelijk zover voor de kinderen van ‘De Vrolijke Noot’.

De musical Mozes werd opgevoerd in het kader van het jubileumjaar ‘Honderd jaar R.K. Parochiekerk’ en daartoe was het kerkgebouw donderdag 26 mei omgetoverd in een theatertempel met een groot podium, professioneel licht en geluid, afgeplakte kerkramen, een beamerscherm waar beelden en liedteksten werden vertoond en een uniek muziekensemble met Niek van der Meij op piano, Mirjam van Paridon op dwarsfluit en Rick Durieux van ‘De Vrolijke Noot’ met zijn schitterende djembéspel bij enige nummers.

Die avond was er de generale repetitie en was het voor eenieder zoeken naar de juiste podiumplek te midden van zenuwachtige volwassenen. Maar deze kinderen van ‘De Vrolijke Noot’ waren zo onbevangen en aan het genieten van alles en dat straalden ze ook uit bij de uitvoeringen van vrijdag 27 en zaterdag 28 mei.

Dat ‘durven genieten’ werd ook door juf Agnes vooraf benadrukt want wie weet duurt het lang eer je weer op zo’n podium staat. Ze straalden het enthousiasme uit in hun spel bij de vondst van Mozes in een rieten mandje door de Egyptische prinses, bij de rietstengelvertellers, de danseressen in hun prachtige pakjes, maar bovenal in de gezongen liederen. Het lied ‘Voor wie gelooft’ uit de ‘tekenfilm ‘The prince of Egypt’ met zelfs een Hebreeuwse tekstpassage veroorzaakte bij veel aanwezigen in de kerk een uniek kippenvelmoment. Dat was ook de reden dat dit lied na een klaterend slotapplaus als toegift samen met koorleden van Vocalis weer werd gezongen.

Beide avonden werden de spelers bedankt en dan hebben we zeker ook de ouders niet vergeten die bij de repetities op de achtergrond ondersteunden en bij de uitvoeringen zorgden dat ze van schmink werden voorzien, op tijd klaar stonden om het toneel op te gaan kortom ……. zonder die hulp was deze inbreng van ‘De Vrolijke Noot’ niet mogelijk geweest.

Wat waren we, en zijn we, trots op deze kids die ook Joop van der Ende en Willem Nijholt zouden verrassen als beiden aanwezig waren geweest. Dat was helaas niet het geval, maar er waren wel beide avonden 3OO toeschouwers aanwezig die de blaren op de handen klapten voor wat onder andere ‘De Vrolijke Noot’ presteerde.

Voor de echte bewegende beelden moeten we nog even wachten want in het najaar zal RTV Katwijk, dat vrijdag 27 mei televisie opnames heeft gemaakt, deze musical uitzenden. Voor die tijd krijgen we een dvd van de musical welke we ook aan de kids van ‘De Vrolijke Noot’ zullen verstrekken. Al met al kunnen we zeggen: ‘Dit is een koor om trots op te zijn met veel enthousiasme, smoel en creativiteit wat hopelijk vele jaren de muziek in school en parochie handen en voeten zal geven’        

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws

 De Vrolijke Noot slaat toe met derde plaats op    korenfestival🙂

 

Zaterdag 12 maart werd in de R.K. Parochiekerk van de H. Joannes de Doper een korenfestival voor koren georganiseerd. Dit was één van de vele jubileumactiviteiten die tussen september 2O1O en september 2O11 worden georganiseerd vanwege het honderdjarige bestaan van genoemde kerk. Van de 24 aangemelde koren konden er maximaal 16 meedoen, maar helaas vielen er op het laatste moment nog twee koren af maar dat heeft niets af gedaan aan de kwaliteit van het korenfestival. De kinderen van De Vrolijke Noot waren om 15.15 uur aan de beurt voor hun drie nummers. Bij het thema van dit korenfestival ‘Levend water’ zong men het lied ‘Ik ben levend water’ en als tweede lied werd het alom bekende ‘Vrede in alle talen’ gezongen. De muzikale uitsmijter kwam er met ‘When you believe’ uit de film ‘The Prince of Egypt’ wat door dit koor bij de musical Mozes eind mei in het Nederlands wordt gezongen en er werd zelfs Hebreeuws gezongen door deze kinderen. De solisten Christa Haasnoot en Luca Vacanti zorgden voor een rilling over het lijf ……. wat een vertolking.

 

Wat vonden en vinden de luisteraars er van?

Dat was ook de vakjury bestaande uit Jo Koonen, docent Katwijkse muziekschool, Gerlinde Vliegenthart, de Katwijkse musicalster, en de voorzitter Patrick Pranger, bekend koordirigent en bariton niet ontgaan want wat stond er in het juryrapport:

·         Iedereen stond zo netjes! Heel goed!

·         Het laatste liedje was ontroerend mooi. Er was goed te zien dat jullie heel goed begrijpen waar jullie over zingen.

·         Het koor was goed in balans met de begeleiding; die begeleiding is overigens ontzettend goed!

·         Wat een energie, leuk om naar te kijken!

Dat is niet niks wat de vakjury verwoordde en dat leidde uiteindelijk tot een derde plek met 99,4 punten. Een beker en een geldbedrag van 1OO euro viel De Vrolijke Noot ten deel. Deze derde plek werd gevierd alsof de Champions League werd gewonnen en daar was dan ook alle reden voor want na de zomervakantie en veel vertrekkende koorleden moest er weer ‘muzikaal worden gebouwd’. Maar De Vrolijke Noot staat er weer en ook straks bij de uitvoering van de musical Mozes kunt u van dit koor genieten.

Wilt u er meer van zien en horen, dan kunt u de filmpjes van een koorouder op You Tube benutten door deze linken aan te klikken: 
http://www.youtube.com/watch?v=8YX30RLVcS4

http://www.youtube.com/watch?v=s0JZwQ1y V4
http://www.youtube.com/watch?v=GBQ_dPAGgU4
http://www.youtube.com/watch?v=dCdt550EVes

Van harte aanbevolen en de felicitaties aan deze kids, juf Agnes Bol als dirigente en Niek van der Meij als de onverstoorbare muzikale begeleider. In november bestaat dit koor pas vijf jaar maar ze zijn bij R.K.B.S. ‘de Horizon’ en de R.K. Parochie al niet meer weg te denken.

 

Tip van de week

Wilt u meer zien in woord en beeld van dit korenfestival dan kunt u kijken op de parochiële website www.joannesdedoper.nl Daar kunt u ook op de homepage door ‘Luisteren’ en ‘Recente opnames’ aan te klikken alles van het korenfestival terugbeluisteren met de opmerking dat De Vrolijke Noot als laatste koor in de muzikale arena stond. 

Het laatste nieuws

                           P E R S B E R I C H T

 

          De Vrolijke Noot vervolgt de Kersttour bij Rijnsburgse Zonnebloem

 

Waar Jan Pelleboer, voor de oudere lezers, en Piet Paulusma je als weermannen afraden om de straat op te gaan door mogelijke sneeuwbuien en verraderlijke gladheid ging kinderkoor De Vrolijke Noot toch op pad. Zaterdag 18 december werden ze om 15.15 uur verwacht bij de Kerstviering van de Rijnsburgse afdeling van De Zonnebloem om daar wat Kerstliederen te komen zingen.

Dit kinderkoor, voortgekomen uit een brede schoolactiviteit van R.K.B.S. ‘de Horizon’ in Katwijk, telde na vele muzikale transfers in de zomerperiode nog 35 veelal jongere zangers en zangeressen. De koorleden hadden ook al gezongen bij de Kerstvieringen van de Horizon in de R.K. Parochiekerk H. Joannes de Doper op donderdagavond 16 december, maar bij De Zonnebloem waren er toch 2O stemmetjes beschikbaar. Gehuld in de Kerstglitterhesjes moest het wel goed gaan bij deze Kerstbijeenkomst.

 

Alle zegen, ook muzikaal, komt van boven

Waar de koorleden om 15.OO uur werden verwacht, was het eerste koorlid er al om 14.45 uur met als motto ‘want je weet maar nooit hoe bereikbaar Rijnsburg is in deze winterse dagen’. Het kinderkoor was door dhr. Karremans van de Rijnsburgse afdeling van De Zonnebloem bij hun uitvoering op de Open Monumentendag op zaterdag 11 september in de eigen parochiekerk al benaderd om bij deze Kerstviering te komen zingen. Op zo’n moment vermoed je zeker nog geen winterse toestanden, maar met 2O koorleden en veel Rijnsburgse bejaarden van alle gezindten in het gebouw van de Floraband aan de Waardlaan moest het wel een sfeervolle bijeenkomst worden. Het was dus ook even snel kijken naar ‘bekende parochianen’ en we zagen ze ook zitten in de zaal. De spandoeken en jurybordjes waren nog in de handtasjes verstopt, maar het klaterende applaus na elk lied verraadde hun betrokkenheid bij De Vrolijke Noot.

Met de afwezigheid van de vaste begeleider Niek van der Meij op piano moest er nu gebruik worden gemaakt van de liederen op de laptop welke versterkt de zaal in zouden worden gestuurd. Maar tot vijf minuten voor aanvang weigerde het muziekprogramma dienst ondanks diverse schietgebedjes en in een goede katholieke traditie aangestoken kaarsjes. Uiteindelijk gaf de laptop groen licht en kon na een inleidend woordje van dirigente Agnes Bol worden gestart met het eerste gedeelte van het muziekprogramma. Met de begeleidende ouders,  die het repertoire inmiddels foutloos meerstemmig uit het hoofd konden meezingen, achterin een goed gevulde zaal startte De Vrolijke Noot met het schitterende lied ‘One thousand candles’ waarna er ook momenten van samenzang waren en was er een choreografie bij de liederen ‘Allemaal onder de boom’ en ‘Muziek van de herders’ waar Barry Stevens jaloers op zou worden. Na een uur, met een korte pauze om even bij te kletsen, besloot De Vrolijke Noot de muzikale bijdrage aan deze Rijnsburgse Kerstviering van De Zonnebloem met de evergreen ‘Ik wens je een vrolijk Kerstfeest’.

In vele liedjes kwamen we tezamen, waren er telkens vier sterren midden in de winternacht die heel gewoon leek maar wel stil was en werd uiteindelijk het kindeke geboren op aard.

 

Niet alleen de liederen waren vloeiend en klaar  

Dit optreden werd zeer gewaardeerd door de aanwezigen wat tot uiting kwam in een groot slotapplaus. Glibberend verdwenen de koorleden met hun ouders weer over de Rijnsburgse binnenwegen naar huis. Het laatste koorlid was de deur nog niet uit of de dienbladen met advocaat met slagroom werden de zaal in gedragen als ware het cadeaus van de vierde koning. Voor de aanwezige senioren had De Zonnebloem al met al een sfeervolle Kerstviering georganiseerd.

Wilt u meer van dit kinderkoor horen en zien dan bent u van harte welkom bij de gezinsviering op vrijdagavond 24 december om 19.3O uur in de R.K. Parochiekerk van de H. Joannes de Doper aan de Kerkstraat 7O te Katwijk. Maar ook op de website van De Vrolijke Noot, www.devrolijkenoot.be , vindt u meer informatie over dit kinderkoor.         

De Vrolijke Noot zingt klok nieuw leven in!

Zaterdag 11 september was het Open Monumentendag. Een bijzondere dag bij de kerk vanwege de start van het Eeuwfeest. En het was ook waarlijk een feest! Een prachtige dag, de Harmonie die speelde en de eer aan De Vrolijke Noot om het Angelusklokje naar de kerk te brengen, te onthullen en toe te zingen in een speciaal geschreven lied. De kinderen kenden het allemaal uit het hoofd. Daarna liet de burgemeester horen hoe het klokje vroeger geklonken heeft in het Katwijkse dorp. En alle kinderen stonden daar met hun neus bovenop.
Daarna verzorgde het koor nog een optreden in de kerk, dat door velen werd beluisterd. Ondanks dat veel nieuwe leden pas 2 repetities hadden meegemaakt, zongen de kinderen schitterend en klonk er een klaterend applaus na afloop. Een mooie reactie van een Vrolijke Noot op die dag: "Wat ben ik blij, dat ik hierheen gegaan ben en voor een keertje niet naar mijn sportclub. Ik had dit niet willen missen!"😀
En reacties van de toehoorders: "Wat een heerlijk koor. Wat een prachtige stemmen zitten daarbij!"
Daarna klonk het geratel aan alle kanten van de "ouderwetse"wegwerpfotocamera's en werden er door veel kinderen van heel bijzondere plekjes foto's gemaakt. Wie zal de mooiste foto gemaakt hebben?  Eerst ontwikkelen en insturen en dan maar afwachten...........!
 
 
 

Muzikale kanjers beloond!


                                                           

Muzikale kanjers beloond !

 

In de viering van het Sint Jansfeest zondag 27 juni in de R.K. Parochiekerk in Katwijk waar de drie parochiële koren hun medewerking aan verleenden, was er ook een memorabel moment voor het kinderkoor De Vrolijke Noot. Dit kinderkoor, bestaande uit 48 leden, kende door de zomerse temperaturen in deze viering maar 2O ‘koppies’ maar naast het middenkoor Vocalis en het parochieel dames- en herenkoor Cantemus hebben ze zich muzikaal kranig geweerd.

In de viering was er het moment dat pastor Jan Lamerts en kapelaan Stephan Kuik twee leden van De Vrolijke Noot naar voren riepen en dat waren Femke van Duijn en Megan van der Kolk. Ze verlaten  in juli de basisschool ‘De Horizon’ omdat ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Dat betekent ook dat ze vanaf de start van De Vrolijke Noot, gestart als een brede school activiteit van R.K.B.S. de Horizon, in oktober 2OO6 vast koorlid zijn geweest. Daarvoor kregen ze de waarderingsbokaal uitgereikt ……….. een klein gebaar voor jarenlang trouwe muzikale inzet.   Wie zal de volgende krijgen???????   
1 APRIL !!!!!!!

 

 

‘Hoogrode konen, zweet in de oksels en een gelukzalige blik in de ogen’ dat was vanaf dinsdag 3O maart te signaleren bij de kinderen en ouders. Alle kinderen kregen het bericht dat er op de repetitie van donderdag 1 april een cameraploeg van het Jeugdjournaal langs komen om opnames te maken van het te zingen Paasrepertoire. Daarvoor was uit de vele kinderkoren die Nederland rijk was De Vrolijke Noot gekozen vanwege de behaalde publieksprijs bij een zangconcours en de frisse appelgroene uitstraling. Maar de kinderen moesten vanwege de felle lampen voor de zekerheid wel een zonnebril meenemen.

Die oproep werkte en zelfs heel veel ouders trapten erin. Hele families en belangstellenden werden door de ouders gebeld om mee te delen dat hun zoon / dochter vrijdag 2 april op de televisie bij het Jeugdjournaal zou komen. De videorecorders werden al ingesteld op de juiste tijd en afwachten maar.

Op de repetitie donderdagmiddag 1 april bleek dat bijna alle kinderen een zonnebril bij zich hadden. Agnes  bleef serieus meedoen en ze vertelde dat de cameraploeg om 16.00 uur zou komen zodat het koor nog even goed kon inzingen. Af en toe verschenen er nieuwsgierige hoofden van oma’s om de hoek van de kerkdeur om te kijken of de televisieopnames al begonnen waren. Toen kwam de koster de kerk in met een brief van het Jeugdjournaal waar groots op stond te lezen dat het een 1 april - grap was.

De kinderen vatten het gelukkig sportief op en natuurlijk zijn er voor het nageslacht nog wel enkele foto’s gemaakt. De ouders zelf waren nog meer teleurgesteld. Nu moesten ze al die familieleden vertellen dat het een grap was en dat de videorecorder uit kon! HAHAHAHAHAHA !!!!!!        

 

 

 

 

WE HEBBEN DE PUBLIEKSPRIJS!!!

Op 13 maart hebben we meegedaan aan het kinderkorenconcours in Haarlem. De kinderen hebben fantastisch gezongen. Het eerste verplichte lied "Palmpasen" werd met goede concentratie gezongen. En er klonk een luid applaus. Daarna startte Christa het lied "Psalm 23" met een prachtige solo, waarna het koor het stuk nog een keer herhaalde. Het publiek luisterde ademloos. En..... weer een luid applaus. Tenslotte het lied "Brood voor onderweg". Het was de bedoeling iedereen het refrein te laten meezingen. Dat ging prima. Raymond liet de tamboerijn keurig in de maat klinken. En  aan het einde gingen we ook allemaal meeklappen. Het was een goed optreden en we waren natuurlijk bijzonder trots dat wíj de publieksprijs mochten ontvangen: een heerlijke taart. Die hebben we natuurlijk direct met z'n allen opgegeten. Met die heerlijke slagroom in onze magen keerden we tevreden huiswaarts! Nu nog het juryrapport afwachten.

Optreden verzorgingstehuis Adegeest Voorschoten succes!

Ons eerste optreden in het nieuwe jaar was in verzorgingstehuis Adegeest in Voorschoten. Er waren maar liefst 40 kinderen aanwezig. Hartstikke goed! En de kinderen hadden er bijzonder veel plezier in om voor de bewoners op te treden. Het was zichtbaar te zien dat de mensen genoten. Zeker voor de nieuwe leden was dit een goede oefening. Vooral ook met het oog op het Kinderkorenconcours waar we aan mee gaan doen. Het grootste compliment kregen we na afloop: we zetten jullie koor zeker op het verlanglijstje voor volgend jaar! 😀

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

jipie jo | Antwoord 11.11.2012 11:21

hoi super leuke site

jipie jo 11.11.2012 11:22

leuk al datgroen

elise vooijs | Antwoord 08.11.2012 20:29

hoi juf agnes ik wil graag een stukje van luister solo zinge groetje elise

juf Agnes | Antwoord 05.04.2010 01:54

Jammer John, je bent er ingetrapt!

john | Antwoord 31.03.2010 21:43

we komen op tv

fleur | Antwoord 10.03.2010 17:48

ik heb zin in het concour in haarlem ik ga zeker mee!!!!!

lisannetje | Antwoord 09.03.2010 18:28

ik vind dit een leuke site

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

04.11 | 20:24

Beste Agnes Bol,
ik ben op zoek naar de bladmuziek of herkomst van een lied, waarvan ik de tekst tussen jullie repertoire vond. Het gaat om nummer A78 Ave Maria

...
11.02 | 22:46

Mijn email is roosje-16@hotmail.com

...
11.02 | 22:18

Stuur mij een mailadres dan stuur ik het naar je op.

...
11.02 | 13:37

Hoi
Zou iemand mij kunnen vertellen waar ik de bladmuziek van De wereld vraagt om recht en van Iedereen is welkom zou kunnen kopen. Ik kan het nergens vinden.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE